Om mig

Jag är Emma

Jag som driver Hem till Emma heter – inte helt otippat – Emma!

Mitt i livet kände jag att jag ville en förändring. Jag fanns på en trygg och bekväm plats men drömmen om att få vara min egen och att styra över min tid kändes mer och mer lockande. Mitt relativt nya intresse för hudvård och framför allt innehåll i hudvård hade växt sig starkt efter att under flera år också funderat över vad jag och min familj stoppar i oss i form av mat och dryck.

Skulle jag kunna starta nåt eget? Och skulle jag kunna arbeta hemifrån? Svaret kändes givet – såklart! Kan andra, kan jag.
Jag utbildade mig till naturkosmetisk hudterapeut och startade mitt företag hemma, Hem till Emma – ansikte och kropp.

Att vara ”naturkosmetisk” innebär rätt å slätt att jag arbetar med hudvård som innehåller naturliga ämnen från naturen som understödjer och hjälper kroppens och hudens egna funktioner. Jag jobbar med Rosenserien som är en 100% naturlig hudvårdsserie baserad på aloe vera. Jag kompletterar också med Chokladserien som innehåller choklad, kaffe och havtorn. Hem till Emma är ingen ”big fan” av kemikalier  – varken i hudvård eller någon annan stans. Du vet väl att det vi smörjer på huden faktiskt går in i kroppen – genom huden, in i blodbanan och levern. När ämnet lämnat kroppen hamnar det i vårt reningssytem och till slut i haven. Om vi alla gör medvetna val när vi väljer hudvård, och mycket annat också förstås, så kan vi göra skillnad!

Min salong, där jag tar emot kunder, ligger där jag bor – på landsbygden. Hos mig finns inga flashiga skyltfönster ut mot gatan eller snajsiga väntrum med glossiga magasin. Däremot kan jag erbjuda en total stressfri miljö med naturen inpå knuten. När du parkerat bilen och går upp mot salongen kan du andas ut och bara vara. Några prunkande trädgårdsland lär du inte få se men i bästa fall en porlande bäck och en nyklippt gräsmatta.
Här är inte perfekt men mitt fokus ligger på Dig! Jag vill bygga relationer med mina kunder och jobba långsiktigt. Jag ser samtalet innan behandlingen som en mycket viktig punkt. Där lär vi känna varandra och jag kan fortsättningsvis anpassa behandlingen efter dina önskemål och förväntningar.

Hos mig tittar vi på helheten runt din hälsa när vi ska behandla ett hudtillstånd. Vi försöker hitta grundorsaken och behandla den istället för att enbart behandla symptomen. Huden är faktiskt en utmärkt indikator på vad som händer inuti  kroppen. Det räcker tex kanske inte alltid med bara ett bra läppcerat för att behandla spruckna läppar!

Hur vi lever, vilka val vi gör i livet och hur vi väljer att tänka påverkar vår hälsa och därmed hudhälsa. Nutidens människa har många utmaningar att brottas med; ekorrhjul och stress, depressioner och mental ohälsa, fel kostvanor och näringsbrister, obalanser i kroppen och diffusa små hälsoproblem som ofta ignoreras pga. att det har blivit ”det normala” eller ”det hör till åldern”. Många skulle må så mycket bättre med små förändringar på flera olika områden. I min senaste utbildning till Advanced Skin Therapist har jag fått fina verktyg för att tillsammans med mina kunder kunna jobba emot ohälsa och därmed öka livskvalitén och på så sätt kunna stärka upp hudhälsan!

Så hur blev det? Blev det som jag hade tänkt mig? Det där med eget företag på hemmaplan?
Det blev exakt så bra som jag hade föreställt mig! Att skapa sitt drömliv är möjligt! Givetvis finns det dagar när det är tufft men det är ju också det som är lite av tjusningen – ingen dag är den andra lik! Dagarna rymmer så många olika delar och jag lär mig så mycket!
Jag känner stor tacksamhet över alla som kommer till mig – för behandling eller för att införskaffa sig ekologisk hudvård! Det är ni som gör att jag kan leva min dröm! TACK från botten av mitt hjärta!

Mitt mål är att hjälpa andra till en bättre hudhälsa under parollen ”Jordnära med omtanke” och jag hoppas att Hem till Emma kommer finnas med och utvecklas under många år framöver!

Välkommen / Emma

Enkelt att beställa

Klicka hem dina favoriter – var du än befinner dig!

Svenska varumärken

Ekologisk hudvård med råvaror av högsta kvalitet.

Det bästa för din hud

Stressa inte din hud och kropp med kemikalier.